25 Eylül 2011 Pazar

KANYAKLI KEK


Kanyaklı Kek

Kişi Sayısı : 8





4 Yumurta
200 gr. Margarin
3 Çorba Kaşığı Kanyak
Su Bardağı Süt
1.5 Su Bardağı Şeker
200 gr. Bitter Çikolata
1/2 Su Bardağı Un
1/2 Su Bardağı Kekun
2 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası
4 Çorba Kaşığı Kakao
4 Çorba Kaşığı İri Çekilmiş Badem
1 Çorba Kaşığı İri Çekilmiş Çamfıstığı
2 Çay Kaşığı Tarçın
3 Parça Karanfil
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu






Eritilmiş margarin ve bir bardak toz şekeri iyice çırpın. Çırpılmış şekerli yağa 4 yumurtanın sarısını ilave ederek çırpmaya devam edin. Başka bir kapta yumurtaların akınıbeyaz bir köpük elde edinceye kadar çırpın, sonra diğer karışıma ilave edin ve yeniden karıştırın.

Başka bir kapta unu, kekunu, 2 kaşık kakaoyu ve kabartma tozunu karıştırın. Bu karışımı yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek yeni karışımınız kek hamuru kıvamını alana kadar karıştırmaya devam edin.

Son olarak rendelenmiş çikolata, tarçın, karanfil, badem ve çam fıstığını ekleyerek karıştırın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına koyarak 170 derecelik fırında 45- 50 dakika pişirin.

Kekin üzerine dökmek üzere, 2 kaşık kakao, nişasta,1/2 subardağı şeker ve 1 su bardağı sütü bir tencerede ağırlaşana kadar kaynatın. Fırından çıkardığınız kek biraz soğuduktan sonra sosu ılık ılık üzerine dökün.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder