Tarçınlı ve kuru incirli kek
- 8 kişilik
- Pişirme Süresi:35 dk
- Hazırlama Süresi:15 dk
Tarçınlı ve kuru incirli kek malzemeleri
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ayçiçeği yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı tarçın
- 3.5 su bardağı un
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- Yarım su bardağı doğranmış kuru incir
Tarçınlı ve kuru incirli kek:
Geniş bir kapta toz şeker ve yumurtaları mikserle çırpın. Süt ve ayçiçeği yağını ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve tarçını ekleyip iyice çırpın.
Cevizleri ve incirleri ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına hamuru aktarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırına 35 dakika pişirin. Soğumaya bırakın ve servis yapın.
Tarçınlı ve kuru incirli kek artık hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder